با ام دی اف بیشتر آشنا شوید.

فهرست مطالب

ام دی اف

تخته فیبر با چگالی متوسط ، با حروف اول آن یعنی MDF شناخته می شود. اکثرا ، MDF را به بقیه متریال ها ترجیح می دهند، زیرا ویژگی های مثبت بسیاری دارد وبا توجه به قیمت به صرفه، همیشه و هرجا نیز در دسترس است. ام دی اف از باقی مانده تراشه های کارخانه ی چوب بازیافت می شود. ناخالصی ها از تراشه ها فیلتر می شود، این مواد فشرده می شود و به آن رزین و فرمالدئید اضافه می شود و پس از خشک شدن با تحت فشار قرار دادن مواد، به یک تخته یا پانل ام دی اف تبدیل می شود. در این مطلب درمورد چگونگی به وجود امدن MDF و برخی انواع روکش های آن، توضیحاتی در جهت آشنایی شما با ام دی اف ارائه می دهیم.

ام دی اف کجا و چگونه تولید شده است؟

تخته فیبر با چگالی متوسط (یا MDF) نوعی پانل چوبی است که کابینت سازان، نجاران و معماران برای دهه‌ها از آن استفاده می‌کنند.
ام دی اف در کابینت، طراحی دکوراسیون و وسایل تزئینی در سراسر جهان کاربرد دارد. اما ممکن است ندانید که MDF ابتدا از طریق یک اشتباه آزمایشگاهی “کشف” شد.

یک اشتباه و یک محصول پایدار

به نقل از سایت کلمبیا فارست در سال 1925، ویلیام میسون، مخترع و دوست توماس ادیسون، مأمور شد تا راهی برای استفاده از مقدار زیادی خرده‌ های چوب و براده‌ هایی که کارخانه‌های چوب دور انداخته می شد، پیدا کند. اما یک روز عصر فراموش کرد ماشین آلات را خاموش کند، ماشین آلاتش به کار خود ادامه دادند و تراشه‌های چوب را به ورقه‌ای نازک و بادوام تبدیل کردند.
او روش خود را برای تخته فیبر فشرده یا تخته سخت به ثبت رساند. او با وارد کردن فشار و حرارت به ذرات چوب، یک صفحه چوبی نازک، اما بسیار بادوام ایجاد کرد.
تولیدکنندگان تقریباً 100 سال است که روش میسون را برای ایجاد این محصول محکم و پر کاربرد ادامه داده اند. تولید انبوه ام دی اف به صورتی که امروز می شناسیم در دهه 1980 آغاز شد و ما همچنان به یافتن راه هایی برای استفاده از این پانل ها برای ایجاد انواع طرح های به روز ادامه می دهیم.

کارخانه تولید MDF

مبانی ساخت ام دی اف

تراشه های چوب و خاک اره مواد اولیه ای هستند که برای ساخت ورق های MDF استفاده می شوند. برخی از تولیدکنندگان حتی کاغذهای باطله را نیز استفاده می کنند که به دفع مواد زائد اضافی کمک می کند.
این فیبر ها برای حذف هرگونه ناخالصی پردازش می‌شوند، تا همه ذرات ریز و یکدست باشند. محصولات MDF با یک رزین (اغلب بر پایه فرمالدئید) پردازش می شوند که ذرات را در هنگام فشرده شدن به هم می چسباند. این امر منجر به تولید ورق های چوب نازک و محکم می شود.
ام دی اف را می توان به طور مستقیم در طیف گسترده ای تولید کرد که اغلب با روکش هایی از متریال های مختلف و تنوع طرح بالا، تولید می گردد.

اصلاح فرآیند تولید MDF

با گذشت زمان، صنعت ساخت و ساز شروع به جستجوی روشهایی برای تولید پانل های چوبی مقرون به صرفه و بادوام کرد که از اجزای مبتنی بر فرمالدئید استفاده نمی کردند.

مزایای استفاده از ام دی اف

سازندگان و صاحبان خانه ها از ام دی اف استفاده می کنند زیرا بادوام و مقرون به صرفه است و کاربرد های بسیاری دارد. ام دی اف بسیار محکم و با دوام است، حتی زمانی که تغییرات قابل توجهی در دما یا رطوبت وجود دارد. MDF به منسجم بودنش شناخته شده است.


پانل های MDF چندین دهه است که از پرطرفدار ترین متریال های ساختمانی هستند. ما مشتاقانه منتظریم تا پروژه ها و طرح های بیشتری را با استفاده از این محصول چوبی محکم و با کاربرد بالا ایجاد کنیم.

ابعاد استاندارد ورق های MDF

ورق های ام دی اف در ابعاد استاندارد و شناخته شده ای در کارخانه ها، تولید می شوند. برای اطلاع از این ابعاد و کاربرد آنها در ادامه با ما همراه شوید :

• ابعاد ۱۸۳*۳۶۶

این ابعاد پرمصرف ‌ترین و استاندارد ترین ابعاد ورق‌ ام دی اف است که از آن جهت ساخت کابینت ‌ها استفاده می ‌شود. به دلیل بزرگی این ورق ‌ها در هنگام جابجایی و برش، حتماً باید از دو نفر درخواست کمک کرد.

• ابعاد ۱۸۳*۲۴۴

این ابعاد بیشتر مخصوص ورق‌ های ام دی اف سفید هستند و دیگر رنگ ‌های این ابعاد مصارف کمتری را در بازار دارند.

• ابعاد ۱۸۳*۴۱۰

از این ابعاد بیشتر در تولید صنایعی چون کمد و میز های تلویزیون و سرویس ‌های کودک و بزرگسال استفاده می‌کنند و کاربرد این ابعاد در بازار کمتر است.

• ابعاد ۱۲۲*۲۸۰

ورق ‌های هایگلاس که از ترکیه به بازار ایران وارد می‌شوند و همچنین ورق‌ های فوق برجسته دارای این ابعاد بوده و به دلیل کیفیت بالای این ورق ‌ها استفاده از آن ‌ها برای ساخت کابینت، جلوه‌ای خاص و زیبا را به آن می ‌بخشد.

• ابعاد ۱۲۲*۲۴۴

از این ابعاد در گذشته در بازار ایران برای ورق ‌های هایگلاس استفاده می ‌شد که برای ساخت نما و در های کابینت کاربرد داشتند.

• ابعاد ۲۱۰*۳۶۶

استفاده از این ابعاد به دلیل بزرگی آن‌ها سبب مصرف بهینه در هزینه ‌ها شده و اضافات کمتری را به‌دنبال دارد و به‌ اصطلاح باعث کاهش پرتی می ‌شوند.

• ابعاد ۲۴۳*۱۸۰

این ابعاد دارای قیمت بالایی بوده و تعدادی از ورق ‌های پلی گلاس مانند پلی گلاس لوکس پن دارای این ابعاد هستند.

• ابعاد ۲۷۵*۱۲۲

ورق‌ های ام دی اف پلی گلاس الویک و ام دی اف سفید شامل این ابعاد می‌ باشند.

• ابعاد ۲۶۰*۲۰۴

از این ابعاد جهت تولید رنگ ‌های خاص ام دی اف و سازه های مربعی استفاده می ‌شود.

در ادامه ابعاد و ضخامت استاندارد یک سری از تولیدکنندگاه مطرح را مشاهده می کنید:

ابعاد استاندارد ورق ام دی اف

صنایع چوب و ام دی اف کاتیونیکس به عنوان نماینده رسمی فروش برندهای معتبر MDF، می تواند برای خرید این محصول به شما کمک کند. برای مشاهده قیمت به روز ورق های ام دی اف از صفحه قیمت ورق ام دی اف بازدید کنید.

علاوه بر فروش مستقیم ورق، صنایع کاتیونیکس آماده ارائه انواع خدمات mdf می باشد برای آشنایی با این خدمات و تعرفه آنها صفحه تعرفه خدمات سایت را ببینید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x