فومیزه چیست؟
ورق فومیزه، نوعی ورق پلاستیکی است که از جنس پلی استایرن ساخته میشود. این ورقها معمولا دارای ساختار سلولی هستند و خواصی مانند سبکی، انعطافپذیری، عایق حرارتی و پایداری بالا در برابر شوکهای مکانیکی دارند. به دلیل داشتن خواص مناسب، از این ورقها در صنایع مختلفی مانند بستهبندی، ساخت اشیاء دکوراتیو، تزئینات تبلیغاتی و… استفاده میشود. این ورقها همچنین به شکلها و رنگهای مختلفی در بازار عرضه میشوند و میتوان به راحتی آنها را برش داده و به شکلهای مختلف تبدیل کرد.
فومیزه پی وی سی حدود 90درصد از PVC و باقی مانده شامل افزودنی های PVC می باشد.
تفاوت ورق پی وی سی و فومیزه
ورق فومیزه نسبت به PVCمعمولی بسیار سبک تر است و دلیل آن وجود حباب هایی درون آن است. (چگالی 0.4 گرم بر سانتیمتر مکعب در مقایسه با چگالی 1.3 گرم بر سانتیمتر مکعب).
پس اولین تفاوت دو محصول PVC معمولی و فومیزه پی وی سی، وزن آن ها است و به این معناست که ورق فومیزه سبک تر است.
هر دو نوع ورق در صنایع مختلف به کار میروند. اما تفاوت اصلی بین این دو نوع ورق، در ماده اولیه سازنده آنها است. فومیزه از موادی مانند پلی استایرن ساخته میشود، در حالی که پی وی سی از پلاستیک پلی وینیل کلراید ساخته میشود.
پی وی سی به دلیل خاصیت شفافیت و شکلپذیری بیشتر از ورق فومیزه، در برخی صنایع مانند صنایع تزئینات داخلی و تولید جزئیات خودروها کاربرددارد، در حالی که ورق فومیزه به دلیل وزن سبک، بخشهای زیادی از برنامههای ساختمانی، تابلوسازی و تحریریه را پوشش میدهد.
تفاوت ورق فومیزه با ام دی اف
ورق ام دی اف و فومیزه دو نوع متفاوت از مواد غیرفلزی هستند که در ساخت و نمایشگاه ها، تبلیغات، تزئینات داخلی و خارجی و بسیاری از مسائل مرتبط با صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند.
ورق فومیزه یک ماده نسبتا سبک، ضخیم و خمیری است که از پتروشیمی ساخته شده است. این ماده دارای خواص عایق حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر آب و حرارت، مقاومت در برابر اشعه خورشید، بالا بودن چسبندگی، انعطاف پذیری بالا و بازدهی بالای چاپ می باشد.
ام دی اف از چوب نرم یا فیبرهای چوبی تهیه می شود و یک ماده چسبنده داشته و به شکل ورق های بزرگ تولید می شود. خواص عایق حرارتی و صوتی آن محدود است، اما دارای مقاومت بیشتری در برابر ضربه و سایش، تحمل وزن بیشتر و بالاترین کیفیت چاپ و رنگ سپری می باشد.
با تجزیه رزین فنول فرم آلدئید در ام دی اف، گاز سمی آزاد می شود. همچنین حساسیت زیاد نسبت به رطوبت و جذب موجودات و حشرات در ام دی اف، باعث می شود ورق فومیزه جایگزینی متفاوت، برای این محصول باشد.
یکی دیگر از تفاوت ها یا حتی می توان گفت مزایای فومیزه نسبت به ام دی اف، بازگشت ورق فومیزه به چرخه تولید است. ام دی اف به دلیل سخت بودن فرم آلدئید امکان بازیافت ندارد؛ تجزیه این مواد در طبیعت نیز بسیار زمان بر است و این مواد سمی نیز وارد چرخه طبیعت می شود!
ورق پی وی سی فومیزه در طبیعت قابل تجزیه است و امکان تولید مجدد را نیز دارد در نتیجه اثار مخربی بر محیط نخواهد داشت. این محصول دوست دار محیط زیست شناخته می شود. جالب است بدانید در کشور های توسعه یافته امکان استفاده از ام دی اف به دلیل ملاحظات زیست محیطی محدود شده است.
شباهت ورق فومیزه با ام دی اف
فومیزه با ام دی اف تشابه هایی نیز دارد، مانند قابلیت روکش شدن… هرچند هیچ کدام در برابر آتش مقاوم نیستند اما فومیزه ویژگی خودخاموش شوندگی دارند، یعنی با حذف عامل آتش زا، آتش خود به خود خاموش می شود.
در ادامه مطلب با برخی کاربرد های این ورق آشنا می شویم:
استفاده از فومیزه PVC در ساخت کابینت آشپزخانه
همانطور که می دانید طرح و متریال کابینت آشپزخانه اهمیت بسیار زیادی دارد. از لحاظ زیبای شناسی و فضای کاربردی در منزل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. متریال به کار رفته در کابینت باید ویژگی هایی داشته باشد، این ویژگی ها شامل، مقاومت در برابر رطوبت، مقاومت در برابر خط و خش، ضد قارچ و ضد حشره بودن. علاوه بر این موارد باید به راحتی نیز تمیز شود که این موارد از ویژگی های فومیزه هستند. ورقهای 16 میل پی وی سی به دلیل داشتن ضخامت مناسب همچنین ویژگی های گفته شده معمولا در ساخت کابینت های آشپزخانه استفاده می شود.
کاربرد ورق فومیزه PVC برای بدنه سینک ظرفشویی
از آنجایی که سینک ظرفشویی از اجزا مهم آشپزخانه است و تماس مستقیم با آب و مواد شوینده دارد اگر بدنه آن از چوب و ام دی اف تشکیل شود. چون در معرض رطوبت است دچار خوردگی و پوسیدگی می شود. پس باید از متریالی مانند فومیزه استفاده کرد تا از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.
کاربرد ورق فومیزه PVC کمد و کابینت های داخل سرویس بهداشتی
سرویس بهداشتی نیز از جمله محیط هایی است که در معرض رطوبت و آب فراوان قرار دارد پس فضای مناسبی برای رشد میکروب ها است. در این مکان نیز به دلیل جلوگیری از آسیب های احتمالی استفاده از این ورق را پیشنهاد می دهیم.
ورق فومیزه PVC برای کمد استخر
در گذشته برای ساخت کمد های استخر از متریال فلز استفاده میشد، اما برای صاحبان استخر ها عمر این نوع کمد ها به یک دغدغه ی مهم تبدیل شده بود. با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی از ورق پی وی سی فومیزه به عنوان جایگزین برای کمد های فلزی استفاده شد.
روشهای برش ورق فومیزه
روشهای برش ورق فومیزه عبارتند از:
- برش با دستگاه لیزر: این روش توانایی برش ورق فومیزه با دقت بسیار بالا را داراست.
- برش با دایس: این روش از یک لیوان دایس کوچک استفاده میکند که با کمک دستگاهی حرارت دهنده، ورق فومیزه را برش میدهد.
- برش با ماشین برش: این روش برای ورقهای با ضخامت بالا و همچنین برش عملیاتی استفاده میشود. از جمله این ماشین ها می توان به دستگاه پانل بر اتوماتیک اشاره کرد. کارگاه ام دی اف کاتیونیکس به این دستگاه مجهز است . می توانید سفارشات برش خود را به کارگاه ما بسپارید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و هزینه برش ورق فومیزه به صفحه خدمات برش مراجعه کنید.
- برش با چاقو: این روش بیشتر برای برش ورقهای کوچک و در حجم کم مورد استفاده قرار میگیرد.
توصیه میشود برای تولیدات به مقیاس بزرگ، از روشهای مکانیکی یا لیزری استفاده کنید.
با توجه به مطالبی که گفته شد، اگر تصمیم گرفتید از فومیزه برای ساخت کابینت، کاربرد در دکوراسیون و… استفاده کنید، کات یونیکس ورق مورد نیاز شما را با تضمین کیفیت تهیه می کند. برای ثبت سفارش از این صفحه سایت سفارش خود را ثبت کنید.